عامل رشد برخی نمادهای بورسی چیست؟-راهبرد معاصر

عامل رشد برخی نمادهای بورسی چیست؟

در حالی که بورس امروز روند متعادلی داشت، خروج پول حقیقی از بازار سرمایه منجر به دور شدن شاخص کل از سطح 2.2 میلیون واحدی شد.
تاریخ انتشار: ۱۸:۵۱ - ۱۰ دی ۱۴۰۲ - 2023 December 31
کد خبر: ۲۲۱۲۴۶

به گزارش راهبرد معاصر؛ بورس امروز معاملات خود را کاملا بی رمق پشت سر گذاشت و عرضه و تقاضا علی رغم منفی شدن شاخص کل بورس، توان چیره شدن بر دیگری را نداشتند.

در جریان معاملات روز جاری شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران رویه نسبتا منفی را به خود گرفت. دور شدن شاخص کل از سطح 2.2 میلیون واحدی ناشی از خروج پول حقیقی از بورس بود.

مجید عشقی رییس سازمان بورس گفت: با توجه به مشکلات ایران‌خودرو و سایپا اعضای شورای بورس متفقا بر اتخاذ اقدامات عاجل برای برون‌رفت از این وضعیت تاکید کردند.

شورای عالی بورس خواستار تجدید ارزیابی دارایی‌ها، اصلاح ساختار مالکیتی و بازنگری تصدی‌گری دولت، لزوم واگذاری سهام تودلی، خروج از سرمایه گذاری‌های غیر مرتبط افزایش بهره‌وری و مدیریت هزینه‌ها در دو خودروساز بزرگ کشور شد.

* دو عامل رشد برخی نمادهای بورسی

راضیه آرمند، کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، درباره روند بورس گفت: سبز و قرمز این روزهای بازار سرمایه ملایم است و بازار سرمایه ‌به دور از هیجانات معامله می‌شود.

این کارشناس بازار سرمایه افزود: در اصلاح‌های شاخص کل، ارزش معاملات خرد کاهش می‌یابد و همزمان با افزایش شاخص کل، معاملات خرد هم روند صعودی به خود می گیرد که نشان می‌دهد روند بازار سرمایه فعلا صعودی است.

وی ادامه داد: گروه خودروسازی که لیدر سنتی بازار سرمایه است برخلاف انتظارات تا کنون رهبری رشد بازار را در دست نگرفته‌ است.

آرمند تاکید کرد: در شرایط فعلی تجدید ارزیابی دارایی‌ها و گزارش‌های 9 ماهه، اهرم رشد برخی از نمادها در بورس خواهد بود.‌

* افت یکپارچه شاخص‌های عملکردی بورس

در پایان معاملات روز یکشنبه دهم دی ماه 1402، شاخص کل بورس 6 هزار و 611 واحد نسبت به روز کاری گذشته پایین‌تر ایستاد و به سطح 2 میلیون و 176 هزار و 106 واحد رسید. بازدهی این شاخص منفی 30 صدم درصد بوده است.

شاخص کل هم‌وزن بورس نیز با ریزش هزار و 321 واحدی در رقم 758 هزار و 323 واحدی ایستاد. بازدهی این شاخص منفی 17 صدم درصد بوده است.

شاخص کل فرابورس با افت 67 واحدی به رقم 26 هزار و 413 واحد رسید. همچنین شاخص هم وزن فرابورس با کاهش 3 واحد به سطح 139 هزار و 268 واحد رسید.

* خروج پول حقیقی از بازار سرمایه

روز یکشنبه خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار منفی شد و 378 میلیارد تومان پول حقیقی از بازار سهام خارج شد.

امروز نماد دی (بانک دی)، تمحرکه (ماشین سازی نیرو محرکه) و وغدیر (سرمایه گذاری غدیر) بیشترین خروج پول حقیقی را داشتند. در سوی دیگر، بیشترین ورود پول حقیقی به نمادهای وتوس (توسعه ‌شهری ‌توس ‌گستر)، نیان (نیان الکتریک) و وبصادر (بانک صادرات) تعلق داشت.

* کاهش ارزش معاملات خرد بازار سهام

امروز ارزش معاملات کل بازار سهام به 18 هزار و 406 میلیارد تومان رسید. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه 10 هزار و 665 میلیارد تومان بود که 58 درصد از ارزش کل معاملات بازار را در این روز شامل می‌شود.

ارزش معاملات خرد نیز با کاهش 16 درصدی به نسبت روز معاملاتی قبل به رقم 4 هزار و 310 میلیارد تومان رسید.

* افزایش ارزش صف‌های خرید بورس 

در پایان معاملات امروز، تعداد نمادهای مثبت 257 نماد و تعداد نمادهای منفی 466 است. یعنی حدود 68 درصد نمادها قرمز بودند.

در معاملات یکشنبه، 54 نماد صف خرید داشتند و 37 نماد با صف‌ فروش مواجه بودند. مجموع ارزش صف‌های خرید با رشد 25 درصدی نسبت به روز کاری قبل به 401 میلیارد تومان افزایش یافت و مجموع ارزش صف‌های فروش نیز با کاهش 3 درصدی به 294 میلیارد تومان رسید.

در بازار امروز 10 دی  ماه، سرانه خرید هر نماد در بازار، در حدود 21.3 میلیون تومان و سرانه فروش در حدود 24.7 میلیون تومان بود.

همچنین، در بازار امروز به ازای هر کد (میانگین نمادها)، سرانه خرید حقیقی  در حدود 23.5 میلیون تومان و سرانه فروش در حدود 22.3 میلیون تومان بود./فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار